lørdag 22. desember 2012

6 timer igjen..


Woo hoo!!
6 timer igjen, så er det jul for meg også.
Jul jul juuuuuuul!!

Og jeg gleder meg som en unge.

Ha en strålende dag, folkens.
Jeg er som vanlig, heseblesende på vei til jobb..

:)
 

fredag 21. desember 2012

Orange crush..


Hallois!
Her er det full fres, og jeg er ikke så sikker på at 
pusten går helt ned i magen idag. Meeen,
jeg har vært ganske effektiv, og fått alt klart til jul,
så nå gjenstår bare to dager med jobb.
Fra kl 16 i morgen er det juleferie..
Hurra!!!

Odd Molly egotrip cardigan, sigh slip dress, ladylike leggings og Ugg vinterstøvler
 Jeg grugleder meg til jobb idag..
Som jeg nevnte såvidt igår, så er det mange som blir 
hardt angrepet av julestresset og jeg som butikkansatt blir et
lett offer for stressede kunder som trenger å 
lette litt på trykket.

Men samtidig så er også de aller fleste litt ekstra hyggelige
nå i juletiden, så det går nok bra.

:)

Jeg
 ♥ 
orange!


Uff, nei! Jeg må få tatt meg en kjapp dusj før jobb..

Vi sees!

:)


torsdag 20. desember 2012

Herlig julestemning!


Jeg har like greit hoppet i pysjen allerede.
Idet pysjbuksene har kommet på, og jeg trekker de nuppete
raggsokkene mine oppover beina, kjenner jeg at pulsen senker seg.
Jeg puster med magen.


Idag merket jeg godt julestresset på jobben.
Folk er jo helt sprø.. Kundene begynte å krangle med hverandre over bagateller,
og jeg var i grunnen bare glad for at det ikke var jeg som fikk kjeft.
For en gangs skyld.

:)


Men hjemme har julefreden senket seg.
Treet har endelig fått pynt på, og hauen med gaver som skal pakkes inn,
 begynner å minke.
Jojo. Jeg kommer visst i mål i år også.


 Fire dager til så er vi der.
Jeg gleder meg!


På treet har vi noen få knuselige ting som henger helt øverst..


..ellers er det mest hjemmelaget julepynt som Emil og jeg har laget..


 ..i årenes løp.


 Som dere ser, er dette hverken fugl eller fisk sånn stilmessig.
Hadde jeg tatt frem interiørdamen i meg,
så hadde nok all pynten vært hvit med glitter..


Meeeen den hjemmelagete pynten må brukes til noe,
så da blir det striletre..

:)

Det har sin sjarm det også.
Spesielt stjernen i toppen, som det er umulig å få til å stå beint.


Nå har jeg to jenter som skal bades,
en liten hau med gaver som skal pakkes inn,
og varm gløgg som skal drikkes, med nøtter og rosiner i. 
Hver dag til jeg blir så lei,
at jeg ikke orker tanken på mer gløgg før til neste jul.
Slik skal det være. Jul i overdose.


 Så sånn har vi det. Det er fire dager til jul,
og jeg puster med magen.
Ikke værst!

:)


onsdag 19. desember 2012

Et genialt julegavetips!


Hvert år lager jeg julekonfekt.
En flott julegave til hvemsomhelst egentlig,
men kansje spesielt til de litt eldre, som i grunnen ikke ønsker seg noe.
Hva er vel bedre en hjemmelaget snop, laget med latter, kjærlighet og omtanke? 
Ikke mye, spør du meg.


Dette trenger du:

*God sjokolade. Jeg bruker en mørk og en lys sjokolade
  fra Odense.
*God marsipan. Jeg bruker en figur-marsipan som er lett for ungene
  å jobbe med, og en litt mer ekslusiv variant som smaker himmelsk..
  Begge fra Odense.
*Bløt nougat. Her også sverger jeg til Odense.
*Diverse kakepynt.
  (vi bruker det vi har i skuffen. 
  Sølvkuler og fargede kuler, hjerter, sukkertopper, valnøtter..)


Smelt sjokoladene hver for seg, i vannbad.
Bruk gjerne en lys sjokolade også, så kan du være enda mer kreativ
med tre forskjellige farger på konfekten!

:)


Nå kan moroa begynne!


Her må man passe på som en hauk,
så ikke det forsvinner mer snop enn det som blir produsert..

;)


Mine flinke arbeidere er ihvertfall ganske så rampete..


Selv om den ene av dem har litt mer pokerfjes..


Myke sukkerkuler..


Med litt konditorfarge lager vi rosa marsipan!


Tilbake til konfekten.
Jeg skjærer små biter av nougat, og pakker inn i marsipan.
Så former jeg den i ulike fasonger og størrelser. (kuler, hjerter, firkanter, pølser..)
og så lager jeg noen lagvis (et lag marsipan, et lag nougat, et lag marsipan)
og deler i fine ruter.


Så dypper jeg dem i smeltet sjokolade, og prøver så godt jeg kan
å få dem til å se litt pene ut.


Det gjør de ikke alltid, men smaken er helt nydelig.
Bedre enn noen annen konfekt jeg har smakt ihvertfall!


Noen pakker jeg inn i sølvpapir og setter til pynt på kjøkkendisken..


Resten har jeg pakket inn og lagt i lysglass.
Med sløyfe og kort på blir dette en kjempe koselig førjuls-
eller julegave.

Lager dere hjemmelagete julegaver?
Tips og idéer taes imot med takk.

:)


tirsdag 18. desember 2012

Å bare la det ligge..


Febersyk liten luring, fører til minimalt med søvn.
Dette resulterer i et juletre som fremdeles står uten pynt, (bortsett 
fra en stjerne som henger på halv åtte i toppen)
og et virrvarr av julepapir, bånd, gaver, saks og teip
som ligger i en diger hau på spisebordet.
Jeg orker bare ikke tanken på å pakke inn en eneste julegave 
ikveld.
Det eneste jeg vil er å krype inn i en armkrok,
med hendene rundt en kopp varm gløgg
og bare nyte å gjøre ingenting 
en liten stund.

Ja, det gjør jeg. Det andre får bare vente.

Ha det godt!

:)

Fargeterapi!


God morgen!
Jeg har latt meg inspirere av fineste Karen,
og kledd meg i glade farger. Ingenting løfter humøret som 
knæsj rosa og orange. Tenk at det skal så lite til
for å lure frem et smil.

:)


Dette fine halsbåndet har min sønn laget til meg,
da han gikk i barnehagen. Jeg må innrømme at jeg ikke er av den 
typen som tar vare på ALT som ungene lager. Det blir jo så enormt mye..
Hvor skal man gjøre av det liksom??
Men dette har jeg tatt vare på, og jeg bruker bruker det med glede.


Disse fine ermevarmerene fikk jeg i gave fra Karen.
Er det rart jeg har blitt glad i den kvinnen?


Iiiiik! Tiden løper ifra meg..
Calle og Lea skal være hjemme med feber,
mens Alise og jeg skal til barnehage og jobb.
 Senere skal vi pynte juletre, og besøke mormor.
Alt ligger til rette for en god dag!


Vi sees!

Ha en strålende dag.

:)



mandag 17. desember 2012

En favoritt!


Helluu!
Her går det i innpakning av julegaver og julemusikk,
men ingen gløgg.. Må visst få Calle til å kjøpe på vei hjem.
Ellers gikk andre planer i vasken idag, siden Lea har fått feber. Igjen.
Kjedelig, men sånn er det vel bare å ha småbarn. Nå sover hun,
mens jeg jobber på spreng for å få julegavene klare.
Denne uken kommer til å være over på et blunk, vet jeg.
Og da er det jul, plutselig!


Dette skjørtet er en av mine absolutte favoritter.
Lett å kombinere med forskjellige topper og gensere, og passer like godt 
til høst og vinter, som vår og sommer.

Love!


Jeg fant det på Trendsales, hvor du nå kan finne mye fint
fra blandt annet fall/winter 2012, til super-priser.
Et lite tips på en mandag!

Hva gjør dere på der ute?
Er alt klart til jul, eller er det nå kjøret begynner?

:)

Ha en strålende fin dag, og takk for besøket!

søndag 16. desember 2012

Litt blandet søndagsgodt..


Vi var jo ute igår, Calle og jeg.
Og hadde vår årlige lutefiskdate, denne gangen på Boha 
en kjempe koselig resturant, med god service
og nydelig mat.


Vi pratet og spiste,
og nøt vår første gang alene sammen 
etter at vi fikk vårt tredje barn.


Til forrett hadde vi
rullade av røkelaks, eple og kaviar, servert med ravigotdressing.
Mmm..
Hovedretten var selvfølgelig
lutefisk med tradisjonelt tilbehør (bacon, ertestuing og mandelpoteter)
Mmm..
og til dessert?
Vanilje Panna cotta servert med friske frukter og bær, OG  
salt karamell saus.
Salt karamell saus! Det finnes ikke ord, så godt det var..   


Idag har vi gjort litt av hvert.
Alise har vært på juleverksted, Calle har gjort litt julehandel,
og Emil og jeg har valgt ut et lekkert juletre.
Stikkordet er JUL med andre ord.

:)


Treet! Johoo!


Liiiiiiiit tynt i toppen, men ellers fyldig og fint,
med akkurat passe Disney-følelse. Gleder meg til å pynte det!


Jeg har luftet Rupicolaen i dag,
sammen med Sigh slip dress, Peruvian beanie og min deilige dunkåpe.
Plutselig er det 8 grader ute, så jeg er litt værforvirret kjenner jeg
med altfor mye klær på.


I morgen har jeg fri.
Planen er å få hilst på min søster og hennes barn
som har kommet fra Oslo, pakke inn mange julegaver (helst alle..)
og drikke gløgg! Jeg har helt glemt å drikke gløgg i år.
En god plan, synes jeg.

Ha en god siste-uke-før-jul!

:)

Super-forsinkede super-gode Lussekatter!


God Søndag!
Jeg glemte jo helt at jeg hadde lovet en oppskrift på Lussekatter igår..
Så her kommer den:


Dette trenger du til ca 30stk.

150 g smør
5 dl hel melk
50g gjær
1g safran
150g sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
ca 13dl hvetemel

Sammenvispet egg og rosiner til pynt


 Smelt smør og varm melken i smøret.
Bland i gjæren, jeg bruker alltid en liten visp til dette.
Bland alt det tørre og hell alt over i en stor bakebolle.
Bland til en fin deig.
Jeg bruker kjøkkenmaskin når jeg skal elte en deig,
da får jeg alltid et jevnt og godt resultat.

Settes til heving i ca 1 time.


Safran er dyrt, men det er det som gir den fine gule fargen,
og den spesielle gode smaken. Viss man bare vil ha farge kan man bruke en ts gurkemeie isteden.
Men da mister du altså den gode smaken.
I år har jeg laget to digre porsjoner av disse bollene, og da brukte jeg et 1/2 gram safran
i steden, per porsjon. Det funker det også, om man synes det blir for dyrt
med et gram. Prisen er ca 25-30kr per 0,25 gram.


 Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minst!),
elter jeg den for hånd, før jeg deler den i biter og triller lange pølser
som jeg former til fine boller. Her er det bare fantasien som setter grenser!
Dette er gøy for ungene, da deigen er lett å jobbe med.

La bollene heve under plast eller klede i 30 min

Før de skal i ovnen må de pensles forsiktig med sammenvispet egg,
og pyntes med noen rosiner på hver.

Stek på 250 grader midt i ovnen, i ca 5-8 min.
Avkjøl på rist.

Tips!
Skal du fryse Lussekattene trenger de ikke å være så godt stekt.
Ta de ut når de bare har blitt litt gylden, så får du perfekte boller neste gang du varmer de opp.
Skal du spise dem med en gang, vil du ikke ha deigete boller!
Da steker du til de er litt godt gyldne.


Voila! 
Verdens deiligste Lussekatter, værsågod.

Ha en nydelig søndag!

:)