onsdag 19. desember 2012

Et genialt julegavetips!


Hvert år lager jeg julekonfekt.
En flott julegave til hvemsomhelst egentlig,
men kansje spesielt til de litt eldre, som i grunnen ikke ønsker seg noe.
Hva er vel bedre en hjemmelaget snop, laget med latter, kjærlighet og omtanke? 
Ikke mye, spør du meg.


Dette trenger du:

*God sjokolade. Jeg bruker en mørk og en lys sjokolade
  fra Odense.
*God marsipan. Jeg bruker en figur-marsipan som er lett for ungene
  å jobbe med, og en litt mer ekslusiv variant som smaker himmelsk..
  Begge fra Odense.
*Bløt nougat. Her også sverger jeg til Odense.
*Diverse kakepynt.
  (vi bruker det vi har i skuffen. 
  Sølvkuler og fargede kuler, hjerter, sukkertopper, valnøtter..)


Smelt sjokoladene hver for seg, i vannbad.
Bruk gjerne en lys sjokolade også, så kan du være enda mer kreativ
med tre forskjellige farger på konfekten!

:)


Nå kan moroa begynne!


Her må man passe på som en hauk,
så ikke det forsvinner mer snop enn det som blir produsert..

;)


Mine flinke arbeidere er ihvertfall ganske så rampete..


Selv om den ene av dem har litt mer pokerfjes..


Myke sukkerkuler..


Med litt konditorfarge lager vi rosa marsipan!


Tilbake til konfekten.
Jeg skjærer små biter av nougat, og pakker inn i marsipan.
Så former jeg den i ulike fasonger og størrelser. (kuler, hjerter, firkanter, pølser..)
og så lager jeg noen lagvis (et lag marsipan, et lag nougat, et lag marsipan)
og deler i fine ruter.


Så dypper jeg dem i smeltet sjokolade, og prøver så godt jeg kan
å få dem til å se litt pene ut.


Det gjør de ikke alltid, men smaken er helt nydelig.
Bedre enn noen annen konfekt jeg har smakt ihvertfall!


Noen pakker jeg inn i sølvpapir og setter til pynt på kjøkkendisken..


Resten har jeg pakket inn og lagt i lysglass.
Med sløyfe og kort på blir dette en kjempe koselig førjuls-
eller julegave.

Lager dere hjemmelagete julegaver?
Tips og idéer taes imot med takk.

:)


5 kommentarer:

  1. Nam nam:-) Til neste år foreslår jeg at vi har juleverksted:-D Jeg bruker akkurat de samme råvarene som deg, og er helt enig i at Odense er best. Jeg kjøpte meg en sjokoladebok for noen uker siden, og den inneholder en del oppskrifter på konfekt med flytende fyll, f.eks. med sitronsmak, appelsinsmak etc. Jeg har pleid å kun bruke marsipan, nougat, valnøtter etc. men jeg lurer på om jeg skal prøve meg på dem med fyll også!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er jeg helt enig i! Et juleverksted sammen, hadde vært kjempekoselig:)
      klem

      Slett
  2. Lækkert, enkelt og lavet med masser af følelse, så bliver gaven da ikke bedre :-)) Mums det ser lækkert ud...
    Jeg skal lave konfekt i weekenden og elsker det hvert år, jeg føler mig som en hel konditor i processen...!

    Jeg køber også chokolade med appelsinsmag og nougat smelter jeg også, så dypper jeg konfekten i det, så kommer der forskellige smag.
    Du kan komme rosiner i lidt rom og lade det trække og putte det i som fyld, som Mona skriver.

    Jeg bruger kokos, fødselsdags krymmel, nødder (både hakket og hele) og alt muligt til pynt, tant og fjas :-)

    Dit ser super lækkert ud Angelin og en god aktivitet i familien, jeg kan huske da mine børn var med (mange år siden efterhånden), der blev lavet biler, hjerter, F 16 flyver, skibe osv. osv. (da min mand en enkelt gang var med) og så blev der spist rigtig meget :0)

    Stort klem og kram T :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Tina! Ja, det er bare fantasien som setter grenser når man lager konfekt. Takk for noen supre tips!
      klem:)

      Slett
  3. Å så kul! När jag var liten gjorde vi julkonfekt precis som ni :)
    Kramar

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Det blir jeg så glad og takknemlig for! :)