Maken fikk med seg en mengde gratis jordbær fra jobben,
og jeg funderte litt på hva jeg skulle bruke de til.. Men så slo det meg!
Jordbærpai såklart!
Her er oppskriften:
Deig:
150 smeltet smør
3 dl mel
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
Fyll:
2 kurver skivede jordbær
3 ss sukker
2 ss potetmel
Bland avkjølt smeltet smør sammen med resten av det tørre til deigen,
og bland godt. Det skal bli en klissete deig. Trykke den ut i en paiform (ca 28 cm)
og forstek på 225 grader i ca 10 min.
La den avkjøle litt før du fyller den med skivede jordbær,
og strør over sukker og potetmel som er blandet godt sammen
(viktig! Ellers klumper potetmelet seg..)
Stek videre i 15-20 min på 225 grader.
Når den steker vil det komme mye veske ut av bærene,
men når den avkjøles litt vil den bli litt fastere.
Serveres lun sammen med vanilje is eller vaniljekesam.
ENJOY!
:)