Mmmm... Alle spiser jo taco. Og det er kjempe god fredagsmat.
Men det kan i grunnen være ganske kjedelig...
Eller?
Jeg har noen triks som løfter, ifølge meg selv, Taco til nye ekstreme høyder.
Here goes!
Hjemmelaget guacamole, a la moi:
2 stykk moden avocado
saften fra en 1/2 stykk lime
1 ss finhakket løk
2 ts finhakket rød chili
1 finhakket hvitløksbåt
2 gode spiseskjeer creme fraiche
pepper
Det verste jeg vet er salt i guacamolen, så det bruker jeg aldri!
Mos avocadoen med en gaffel til den blir slik du ønsker. Jeg liker den best litt chunky.
Du kan sløyfe creme fraichen, men den er sååå mye bedre med.
Bland inn resten av inngrediensene, og sett i kjøleskap en liten stund
mens du lager resten av tacoen.
Hjemmelaget tomatsalsa:
Tidligere har jeg prøvd en oppskrift hvor salsaen skulle kokes. Den var også god, men jeg
foretrekker denne. Frisk og supergod!
4 stykk modne tomater
(spander noen skikkelige gode tomater, ikke noe first price jalla greier)
1/2 finhakket rødløk
1 dl hakket frisk koriander
1 stykk finhakket rød chili (evt bare en halv..)
1-2 hvitløksfedd
saften fra en 1/2 stykk lime
Hakk tomatene og sil av overflødig veske.
Bland alt godt sammen og sett salsaen ca 1 time i kjøleskap.
Utrolig enkelt og så sinnsykt godt!
Ikke minst, så er det sunt for kroppen din og man kan bruke det til så mye mer enn bare taco.
Til grillmaten i sommer f eks?
Mmmmm...
:)
Til slutt skal du få oppskriften på kryderet til tacokjøttet.
Jeg synes posene med ferdig tacokrydder-blanding som man får kjøpt i butikken smaker
helt ufyselig. Det inneholder ALT FOR MYE SALT! Og jeg er som sagt
ikke så glad i salt. Ihvertfall ikke mye av det. Så:
Tacokrydder:
Kan brukes til hvilket som helst kjøtt. Supergodt til kylling!
3 ss chilipulver (ren chili uten salt)
2 ss spisskummin (cumin)
2 ss paprikapulver
1 ss koriander (pulver, ikke frisk)
2 ts hvitløkspulver (jeg dropper det og bruker frisk i stedet)
2 ts pepper/cayenne pepper
Krydderblandingen kan du lage i en stor mengde og oppbevare på et tett glass.
Man bruker ca 2ss til 400g kjøtt, og 1/2-1 dl vann.
Jeg bruker ikke salt i krydderblandingen, men smaker til etter at vannet har kokt inn.
Man kan tilsette finhakket frisk chili og frisk hvitløk mens du steker kjøttet.
Det blir supergodt!
Oi.. Ble sulten jeg nå. Tid for litt kvelds!
Men først, manikyr og pedikyr. Viktig å ta vare på tåsene også, jeg har store planer
om springe rundt barbeint snart..
:)
Håper du likte oppskriftene og fikk lyst til å prøve.
Takk for besøket.