Det er det vi driver med ikveld.
Ostepai- og filmdate.
:)
Deig:
125g smør
3 dl hvetemel
1 eggeplomme
1 ss fløte
1 ss vann
Smuldre smør i melet og bland inn resten av ingrediensene.
Sett i kjøleskap i 30 min
(dette er ikke et must, men det blit litt lettere å jobbe med deigen etterpå..)
Deigen kjevles ut, legges i en paiform
og forstekes på 200 grader i ca 20 min.
Fyll:
Masse finraspet ost! (150-200g)
(gjerne vellagret Sveitser eller annen smakfull ost)
200g god skinke (gjerne pepperskinke eller en som er røkt)
en bunt vårløk eller en purre
3dl fløte
3 egg
Salt og pepper
Stek skinkebiter og skivet vårløk/purre litt i smør
(ikke nødvendig men det blir ekstra godt)
Visp egg og fløte,
bland inn ost og skinkeblandingen.
Hell ned i paiformen og strø evt paprikakrydder på toppen.
Stek videre i ca 20-30 min.
Lett som en plett, og himmelsk godt.
(iallefall for oste-elskere..)
Enjoy!