Foccaccia.
Deig.
1kg hvetemel
50g gjær
2-3 ss honning
salt
litt chilipulver
ca 9dl vann
soltørkede tomater, fetaost og/eller sorte olivener
Bland alt sammen til en klissete deig, og ha i det du liker av gode saker.
Jeg brukte tomat og feta denne gangen, men synes at jeg hadde for lite oppi.
Kjør på her altså!
Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
1ts timian
1ts rosmarin
1ts basilikum
1 ts oregano
Gourmet salt
Hev i 1 time før du presser luften ut av deigen og heller den over i en langpanne.
La den heve i 15 min før du trykker hull i den med oljede fingre, og deretter heller du over
oljeblandingen og sørger for at den kommer godt nedi alle hullene.
Hev i 1 time til. (ære være god tålmodighet her altså!)
Strø salt over før du steker i ovnen på 200grader i ca 15-20 min.
Egner seg godt til frysing, og bra er det viss man plutselig bare må ha foccaccia
og ikke har tre timer til rådighet.
:)
Aioli
4 eggeplommer
2 fedd presset hvitløk
1 ss vineddik
1ts dijon sennep
4dl solsikkeolje
salt og pepper
Pisk eggeplommene sammen med vineddik, hvitløk og sennep.
Ha så i noen dråper olje mens din mann pisker voldsomt. Hell deretter
resten av oljen oppi i en tynn tynn stråle mens mannen pisker
hardt hardt hardt!
Denne smaker aller best hvis den får stå til dagen etter.
Den holder seg i ca 2 uker i kjøleskap.
Salat.
Baby leaf spinat
Avocado
søte små tomater
paprika
feta ost
grønne olivener
litt frø og nøtter på toppen
Fyldig fransk dijon vinaigrette.
Nam!
Yum!
SvarSlettHa en fin vecka fina du.
kramar
Takk i lige så!
Slettklem:)
Now I see that you are truly multi-talented. You make it all seem so easy. Would love to follow the recipes but the translation is a bit wonky and who knows how it would turn out. Have never attempted anything with yeast. It scares me ;)
SvarSlettHugs,
Karen XOXO
What! Then you are missing out on so many great things! You should deffinately try it. It is not scary;)
SlettHugs..
Hej! Har du kvar Odd Molly Harlow dress till försäljning?
SvarSlettMvh V
Hmmm.. Jo, jeg har den fremdeles men jeg har vasnkelig for å skilles av med den :(
SlettDesverre!
Mvh Angelin:)
Om du ångrar dig så maila mig på rojven@hotmail.com
SlettMvh Viktoria