mandag 4. februar 2013

Min aller beste oppskrift!


 Nå skal jeg dele med dere en av mine aller beste, og mest brukte oppskrifter. 
Nemlig min svenske oldemors skillingsboller! 

Du trenger:

1/2 kg mel
3/4 dl sukker
1 (liten) ts salt
2 (store) ts kardemomme

Blandes i bake bollen.

75g smeltet smør
2 1/2 dl melk
1 dl vann

Varmes til ca 37 grader og ca 30g gjær blandes i.

Bollene blir best med fersk gjær!


Væsken helles over det tørre og blandes godt i kjøkkenmaskin.

Hev i en time.

Kjevle ut til 1cm tykk plate, og smør med et tynt lag romtemperert (!) smør.
Strø så over først kanel, så sukker og snus inn den deilige duften av gjærbakst blandet med kanel.
Mmm..
Rull sammen til en tykk pøsle og skjær ca 5cm tykke skiver som du setter pent på en stekeplate.
trykk dem litt flate før du setter dem til heving under klede i 30-40 min til.

Før du setter sem i ovnen må du pensle bollene med vispet egg,
og strø dem med litt perlesukker.

Stek i ca 10 min på 225grader.


Så utrolig enkelt, og så nydelig gledespredende godt!
:)


Idag presterer jeg å være syk på fridagen min.
Fortvilende! Men men.. Jeg og Lea har lest bøker og kost oss på gulvet
med rolige aktiviteter. Nå hviler hun og jeg skal se om jeg greier å gjære noe fornuftig..
Men det tviler jeg på!

Ha en nydelig dag!

:)


2 kommentarer:

  1. Hei Angelin. Tusen takk for oppskriften, den skal jeg prøve:). Håper at du blir raskt frisk. Kos deg med de nydelige barna dine:)
    Klem fra Nina

    SvarSlett
  2. NAM! Tusen takk for oppskrift, den må jeg teste ut!
    Huff så kjedelig, håper du blir fort frisk, helst til i morgen! :-) God bedring.
    Klem

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Det blir jeg så glad og takknemlig for! :)